Diskusijas

User avatar
skarleta
Posts: 7070
Joined: 10 Aug 2015 00:28

Re: Diskusijas

Post by skarleta »

Pašlaik 20.26 LNT ziņās fragments par mūsu mīluļiem putniem ,runā M.strazds un J.ķuze :)
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Diskusijas

Post by Simba »

skarleta wrote:Pašlaik 20.26 LNT ziņās fragments par mūsu mīluļiem putniem ,runā M.strazds un J.ķuze :)
Paldies, skarleta :P
J.Ķuze solīja, ka mums būšot nākamgad divas jaunas mazo ērgļu ligzdas klāt :D
User avatar
Lianaliesma
Posts: 48277
Joined: 02 Jun 2013 16:41

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Egils Levits: Dabas aizsardzība Latvijas Satversmē.....................................................Egils Levits: Atbildība pret dabu


Egils Levits: Latvijas ainava kā dabas bagātība...................................................Egils Levits: Cilvēka uzdevums ir dabu aizsargāt
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Tālis
Posts: 5273
Joined: 13 Apr 2012 10:18

Re: Diskusijas

Post by Tālis »

Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
svane
Posts: 1
Joined: 22 May 2011 19:49

Re: Diskusijas

Post by svane »

Labdien!
Vai Jūs, lūdzu, varētu palīdzēt apturēt šo vājprātu:
Atpūtas un sporta parka "Zibeņi" ierīkošana (Carnikavas novada dome)
http://www.vpvb.gov.lv/lv/ivn/projekti/ ... =2&id=2475
un
http://carnikava.lv/attistiba/atputas-p ... e-zibeniem
Man līdz šim bija izdevies novilcināt atļaujas došanu šim projektam, bet vajadzīga nopietnāka palīdzība no kompetentiem un profesionāliem cilvēkiem.
Blakus ir ūpja mikroliegums ar buferzonu!
Esmu rakstījusi daudzām institūcijām bez ievērojamiem rezultātiem. Vienīgā mana uzvara - kamanu suņu sacensības vairs nenotiek pa ūpja mikrolieguma teritoriju.
Varbūt kādam ir zināms kāds likumīgs veids pilnībā apturēt šo projektu?
User avatar
Vērotāja
Posts: 46444
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Sveika, svane.

Pārsūtīšu vēstuli Jānim Ķuzem. Gaidīsim, lai speciālisti nokomentē kas tur par situāciju.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
User avatar
CerambyX
Posts: 428
Joined: 14 Apr 2011 18:03
Contact:

Re: Diskusijas

Post by CerambyX »

svane wrote:Labdien!
Vai Jūs, lūdzu, varētu palīdzēt apturēt šo vājprātu:
Atpūtas un sporta parka "Zibeņi" ierīkošana (Carnikavas novada dome)
http://www.vpvb.gov.lv/lv/ivn/projekti/ ... =2&id=2475
un
http://carnikava.lv/attistiba/atputas-p ... e-zibeniem
Man līdz šim bija izdevies novilcināt atļaujas došanu šim projektam, bet vajadzīga nopietnāka palīdzība no kompetentiem un profesionāliem cilvēkiem.
Blakus ir ūpja mikroliegums ar buferzonu!
Esmu rakstījusi daudzām institūcijām bez ievērojamiem rezultātiem. Vienīgā mana uzvara - kamanu suņu sacensības vairs nenotiek pa ūpja mikrolieguma teritoriju.
Varbūt kādam ir zināms kāds likumīgs veids pilnībā apturēt šo projektu?
Cik internetā redzams, tad šim projektam ir veikts ietekmes uz vidi novērtējums (IVN) - http://carnikava.lv/images/Izvelnes/Att ... cizets.pdf
Tur par ūpi un pašreizējo mikroliegumu gana smalki aprakstījis kompetents eksperts R.Lebuss.
IVN rezumējums savukārt lasāms 4.7 sadaļā, kas principā saka, ka "Organizējot paredzētās darbības abus posmus (būvniecību un ekspluatāciju) atbilstoši vides aizsardzības prasībām, kas minētas zemāk, nelabvēlīgās ietekmes uz vidi ir iespējams ievērojami mazināt vai, virknei faktoru, tās novērst pilnībā.". Un kā saprotu no teksta, ka tā apkārtne "[...] jau šobrīd tiek izmantota, kā nesankcionēta teritorija Sporta un atpūtas aktivitātēm. [...]", tātad tas ūpis tur blakus mikroliegumā visticamāk jau tāpat tiek katru gadu traucēts. Tāda neviennozīmīga situācija. T.i. lai ūpim būtu 'labi', tad būtu principā jāaizliedz jebkādas aktivitātes tur (nu vismaz ligzdošanas laikā) - arī pašreizējās, bet tas tik tuvu apdzīvotai vietai laikam nav īsti reāli. Tā ka droši vien beigu beigās kaut kāds kompromiss būtu jārod.

Nezinu vai varbūt tas ir līdzīgs piemērs (jo tajā Carnikavas apkārtnē neesmu bijis), bet Ogres Zilie kalni, piemēram, arī pēc biotopa ir ļoti superīga vieta, ar vecām priedēm un eglēm utt., un sazin kādi tur reti un aizsargājami putni neligzdotu, ja šī vieta atrastos tālāk prom no pilsētas (melnā dzilna, meža balodis, trīspirkstu dzenis, apodziņš mierīgi. Arī tas pats ūpis). Bet nu pilsēta ir blakus un grib to kāds vai negrib tur cilvēki ir staigājuši, staigā un staigās arī nākotnē. Tā ka šādās teritorijās, kas ir tik tuvu pilsētām drīzāk primāri ir saglabāt to ainavisko elementu (t.i. lai gluži neizcērt un ir skaistas pastaigu vietas), kas tad vienlīdz nodrošinās mājvietu dažādiem mazākiem organismiem (kukaiņiem u.c., kas arī daļa var būt reti un aizsargājami), bet cerēt, ka tur blakus/kopā varēs sadzīvot arī kādas sugas, kas ir jutīgākas pret cilvēku traucējumu (piemēram, putni), ir diezgan nereāli. Tā ka tādos gadījumos jāmeklē kaut kāds kompromiss starp dabas vērtību aizsargāšanu un to, lai arī būtu ieguvums cilvēkiem (aktīva atpūtas veicināšana gluži nav tas sliktākais projekts, kas var būt).
User avatar
Silabalodis
Posts: 8
Joined: 25 Mar 2015 08:30

Re: Diskusijas

Post by Silabalodis »

Labdien!

Image
User avatar
mega2
Posts: 55835
Joined: 30 May 2015 12:27

Re: Diskusijas

Post by mega2 »

te raksts par putnu barošanu ziemas laikā,kas vēl nezin un kam ir interese :P
http://www.delfi.lv/izklaide/skats/zuda ... d=49587161
Mīce
Posts: 456
Joined: 15 Jun 2012 11:27
Location: Limbaži,Valmiera

Re: Diskusijas

Post by Mīce »

Silabalodis wrote:Labdien!

Image
Tik laba bilde! :)
User avatar
MĀRIS
Posts: 15169
Joined: 29 Apr 2015 16:32
Location: Kuldīga

Re: Diskusijas

Post by MĀRIS »

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Diskusijas

Post by Simba »

Sakarā ar pēdējā laika notikumiem un dažu forumiešu aizkulišu sarakstēm, tai skaitā arī ārzemju ligzdu kontekstā, es vēlos šo vidi sākt uzlabot ar sevi, tādēļ esmu sagatavojusi savu labās gribas manifestu šim forumam. Mana lielākā laime būtu, ja arī citi savā domāšanā pārņemtu šo labās gribas nodomu, un Jauno gadu mēs ikkatrs varētu šai forumā iesākt ar vislabākajiem un cēlākajiem nodomiem, pārējo noliekot malā.
Man ir svarīgi, lai šis forums ir daudzu, dažādu, daudzpusīgu cilvēku kopējais forums, kurā ikviens šeit jūtas gaidīts un kā starp savējiem. Man ir svarīgi, lai šis forums darbojas ar kopēju mērķi – mīlestību pret putniem un dabu. Man ir svarīgi, lai šī foruma cilvēki ir atbalstoši un pieņemoši pret jebkuru no pārējiem foruma dalībniekiem, arī tad, ja mūsu viedokļi un skatījums ir atšķirīgi. Man ir svarīgi, lai šis forums būtu vesels un spēcīgs savā būtībā, lai negāciju tārpi to neēd no iekšas un neirdina šā foruma kopējo mērķi. Man ir svarīgi, lai putnu vērošana notiek cieņpilni vienam pret otru, bez sāncensības un bez aizvainojumiem vai apvainojumiem. Man ir svarīgi, lai ikviens šeit jūtas labi. Komfortabli veidot foruma pozitīvo, cieņpilno kopējo auru ir iespējams tikai tad, ja ikviens foruma dalībnieks saprot un priekš sevis pieņem un iekaļ atmiņā vienīgo personīgi uz sevi attiecināmo teikumu: „Šajā forumā neviens nav ar mērķi mani personīgi aizvainot!”

Es nevienu nevēlos aizvainot situācijās, kad kādu notikumu esmu pirmā paguvusi piefiksēt un pierakstīt. Es nevienu nevēlos aizvainot, ja kādā sadaļā es vispār neieskatos. Es nevienu nevēlos aizvainot arī tad, ja man ir savādāks viedoklis kā citiem. Es nevēlos būt konkurents jebkuram no citiem foruma aktīvistiem, vērojot notikumus ligzdā vai rūpējoties par dabu un tās aizsardzību. Man ir svarīga putnu vērošana bez slēptas vai atklātas konkurences no citiem forumiešiem. Es nevienu nevēlos personīgi aizvainot, ja es kaut ko neesmu paspējusi izlasīt vai nokomentēt. Es nevienu nevēlos aizvainot arī tad, ja pateicība par padarīto no manis paliek noklusēta (un tas nenozīmē, ka tās nav).

Piedaloties šajā forumā, es vēlos kopā ar citiem vērotājiem un domubiedriem foruma vidi veidot atbalstošu un pieejamu visiem, kuriem ar mani ir kopējs mērķis – mīlestība pret putniem un dabu.

Piedaloties šajā grupā, es apsolu un apņemos ievērot visu zemāk uzskaitīto:
1) Es pret ikvienu šajā forumā izturēšos ar cieņu un bez nosodījuma;
2) Es šai forumā veidošu atbalstošu atmosfēru pret citiem dalībniekiem, nekritizēšu citu viedokli un nemoralizēšu;
3) Es rūpēšos, lai mana rīcība forumā ir konstruktīva, atbalstoša un sirsnīga. Es izvairīšos no destruktīvas un kaitnieciskas rīcības pret sevi vai pret citiem dalībniekiem;
4) Es apņemos šai grupā netēlot upura vai nabadziņa lomu;
5) Es nebūšu paštaisna un mans viedoklis nebūs vienīgais un pareizākais par jebkura cita forumieša viedokli;
6) Es nesēšu un neizplatīšu negāciju vīrusu nedz foruma diskusijās, nedz privātajās sarakstēs ar citiem foruma dalībniekiem. Ja nu es tomēr esmu saslimusi ar negāciju bacili, tad es no tā ārstējos un foruma vidē es to strikti apņemos neizplatīt;
7) Es nebūšu negatīvs nūģis un izvairīšos no terminiem, kas norāda uz kategorisku bezizeju vai iespēju trūkumiem;
8) Es neizmantošu šo forumu sava egoisma apmierināšanai un šā foruma labās gribas un mērķa iznīcībai;
9) Es savas personīgās problēmas apņemos nerisināt šā foruma vidē un savas patiesās emocionālās vajadzības adekvātā un atbildīgā veidā pret sevi un citiem risināt ārpus šī foruma;
10) Es apņemos uzņemties atbildību, ja pārkāpšu augstāk minētos noteikumus un izdzēsties no šī foruma, ja es trīs reizes būšu pārkāpusi kādu tiem;
11) Es apņemos ar cieņu un mīlestību rūpēties par sevi un neuztvert personīgi notikumus (jo neviens šajā forumā nav ar mērķi mani aizvainot), kā arī neizplatīt negācijas, ja kāds no foruma dalībniekiem pret mani ir pārkāpis kaut vienu no augstāk minētajiem punktiem.
User avatar
La Marie
Posts: 2160
Joined: 02 Jun 2015 11:21

Re: Diskusijas

Post by La Marie »

Simbas manifesta īsais variants laikam skanētu šādi:
Mēs te par putniem dabā komunicējam, bet “ar putniem galvā” iesim pie psihoterapeita. :)

Paldies. Pievienojos un centīšos braši turēties. 8-)
Made
Posts: 9303
Joined: 07 Apr 2015 10:32

Re: Diskusijas

Post by Made »

Simba, Tev nudien ir bijis spēcīgs ziemas saulgriežu laiks - īsti tā, kā tas ir darāms savas dvēseles un gara spēka mobilizēšanai. :)

La Marie! Redzu Tavu sirsnīgo smaidu :)
User avatar
Lianaliesma
Posts: 48277
Joined: 02 Jun 2013 16:41

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Ak, Simba, sirdsgudrā meitene Image Nu balti Ziemassvētki arī mūsu forumā.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
User avatar
Sunshine
Posts: 8336
Joined: 08 May 2013 15:49

Re: Diskusijas

Post by Sunshine »

Man liekas, forums tikai iegūtu, ja te būtu mazāk noteikumu un pamācību, un vairāk vienkāršības un viegluma.
Mēs komunicējam par puniem, bet visi esam cilvēki - un kļūdaini. Par to gan jāpiekrīt - sāksim katrs pats ar sevi.

Laimīgu visiem Jauno Gadu!
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Diskusijas

Post by Simba »

Sunshine wrote:Man liekas, forums tikai iegūtu, ja te būtu mazāk noteikumu un pamācību, un vairāk vienkāršības un viegluma.
Ja mērķis ir viena cilvēka forums (vai vienas kliķes forums ilgtermiņā), kur noteikumus, par piemēru paņemot konkrēto gadījumu, nosaka kāda balss aizkulisēs, kuram pirmajam ir tiesības likt bildes un kuram pēdējam - tad es Tev piekrītu.

Taču, ja mērķis ir daudzu, dažādu, daudzpusīgu cilvēku kopējais forums ar vienlīdzīgām tiesībām, tad es neredzu veidu, kā bez skaidru un saprotamu robežu novilkšanas to panākt. Var jau ar goda prātu un sirdsapziņu mēģināt, taču tad tam ir jābūt vienlīdzīgā līmenī visiem cilvēkiem :P
User avatar
Vērotāja
Posts: 46444
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Simba, ar visu sirdi pievienojos manifestam!
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
User avatar
Vērotāja
Posts: 46444
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Simba, manifests lielisks, taču lūdzu nesāksim diskusiju no jauna. Lūdzu!
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”